mandag 7. desember 2009

Sjokoladekake med vaniljefyll og Mousse

Kakebunn
2 egg
2 ½ dl sukker
1 ¼ dl (120g) smeltet smør
1 ½ dl hvetemel
4 ss kakao
1 ½ ts bakepulver

Fyll
1 pk ferdigkjøpt vaniljekrem

Sjokolademousse
150 g mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte
2 egg
2 ss melis
3 ss Bailies (har du ikke dette kan det sløyfes)



Pynt;
Mokkabønner

1 Kakebunnen (Dette blir en litt seig brownies-bunn)
Sett stekeovnen på 175 Co. Pensle og dryss en springform 24 cm. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør, mel, kakao og bakepulver. Bland forsiktig, men godt, Hell røren i formen, stek kaken på nederste rille i ca 30 min. Den skal være litt fuktig inni.

2. Avkjøl kaken i formen. Når den er kald, prøv forsiktig å få den av bunnplaten og over på fat. Vask ringen og sett den tilbake rundt kakebunnen. Bre vaniljekremen utover.

3 Sjokolademousse
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i en bolle over vannbad (nesten kokende vann)
4. Stivpisk fløte , sett til side. Bland egg og melis godt sammen. Tilsett sjokoladen og evt Bailies. Til slutt vender du inn kremfløten. Bre moussen jevnt oppå kaka. Dekk med folie og la kaka stå minst 2 timer til moussen stivner. Pynt med mokkabønner lang kanten.

PS: Min erfaring er at kaka er best om den lages dagen før den skal spises. Den ”safter” seg litt.
Lykke til!

1 kommentar:

  1. Denne kaken lagde jeg på lørdag, og den ble kjempe god!
    Takk for oppskrift!

    SvarSlett