onsdag 9. desember 2009

Verdens beste Pepperkaker

Jeg er ikke spesielt glad i å kjevle, men peperkaker må jeg ha til jul, hjemmelagede pepperkaker. Da ble det natulig å velge denne oppskriften. Dette er i tillegg GODE kaker. Du må gjerne prøve;)

Skårne pepperkaker

2 dl mandler
200 g melange eller smør (IKKE noen variant av smøremyk)
2 dl sukker
1 dl sirup
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
2 ts malt nellik
1 ts natron
350 g hvetemel

Hakk mandlene i matmølla. Rør smør og sukker hvitt. Ha i sirup, krydder og natron. Bland i mandlene og mesteparten av hvetemelet.
Ta deigen på bordet. Elt den smidig. Del den i to jevntykke pølser, klapp dem litt flate så de får rektangulær form. Pakk dem inn i folie og la dem ligge kaldt noen timer eller til neste dag.
Skjær pølsene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg dem på plate dekket med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen i ca 8 min. på 175 grader. Avkjøl dem litt på platen før de tas av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar